אינטרקום לשער ללא מצלמה הפתרון החסכני ביותר
כיום קיימות מערכות אינטרקום משוכללות שונות. המערכת הבסיסית וגם הוותיקה ביותר בשוק הינה מערכת אינטרקום לשער ללא מצלמה. מערכת בסגנון זה תעבוד באופן טוב ותהווה
מערכת אינטרקום היא לחלוטין לא טכנולוגיה חדשה. בבניינים משותפים רבים התחילו להתקין מערכות אינטרקום כבר לפני שלושה וארבעה עשורים, אלא שמערכות האינטרקום המודרניות הן מתוחכמות הרבה יותר, נוחות הרבה יותר ובטוחות הרבה יותר. אז מהי הפונקציונליות שאתם רוצים למצוא במערכת אינטרקום שאתם מזמינים? לאילו מבנים מתאימה מערכת אינטרקום והאם היא אכן מתאימה אך ורק למבנים משותפים? האם ניתן לבצע התקנת מערכת אינטרקום בשילוב עם דלת חכמה המבצעת בקרת כניסה? האם מערכת האינטרקום יכולה לשלוט גם על שער חיצוני של הבניין? מהן הטכנולוגיות שבאמצעותן ניתן לבצע בקרת כניסה באמצעות מערכת האינטרקום? את כל התשובות לכל השאלות הללו, תוכלו למצוא במדריך המלא על התקנת מערכת אינטרקום ממש כאן בשורות הבאות.
ובכן, אינטרקום היא למעשה מערכת תקשורת שאותה ניתן להגדיר בתור תקשורת במעגל סגור. האינטרקום יכול לשמש אותנו בתקשורת בין חדרי הבית, בין קומות הבית, בין קומות במגדל משרדים ובכל מרחב שבו יש מכנה משותף בין כלל הגורמים המחוברים למערכת, לטובת היכולת לנהל תקשורת קולית ישירה. יחד עם זאת, התקנת מערכת אינטרקום בבניינים משותפים, וזה היישום השכיח והנפוץ ביותר של מערכות אלה, נועד למטרה מעט שונה – לאפשר ליושבי הבניין לפתוח את דלת הכניסה בלחיצת כפתור מהבית, לטובת אורחים. למעשה, המערכת הופכת ממערכת תקשורת במעגל סגור למערכת בקרת כניסה. למה אתם מתקינים את האינטרקום? זאת כבר תשובה שאתם צריכים לתת עליה את התשובה, אבל התשובה יכולה להיות כל אחת מאלה: או שאתם מבקשים לקיים יכולת של תקשורת במעגל סגור בתוך הבית, הבניין, המשרד או מבנה משותף כלשהו, או שאתם מבקשים לקיים יכולת של בקרת כניסה לאורחים במבנה כלשהו, או שניהם גם יחד.
בהתאם לכך, התקנת מערכת אינטרקום אינה ייעודית לבניינים משותפים בלבד ויכולה להתאים לכל מבנה בו אנו מבקשים לקיים את אחת הפונקציות האלה של תקשורת במעגל סגור ו/או בקרת כניסה. זה יכול להיות הבית הפרטי רחב הידיים שלכם, זה יכול להיות מוסד חינוכי גדול, זה יכול להיות מגדל משרדים, זה יכול להיות בית חולים, זה יכול להיות משרד או מפעל וזה יכול להיות כל מבנה שבו מתקיים כל סוג אחר של פעילות.
כאמור, אחד המניעים המרכזיים מאחורי התקנת מערכת אינטרקום הוא בניית היכולת לבקרת כניסה למבנה. יכולת זו מבוססת על היכולת של דיירי בניין כלשהו לנעול את דלת הכניסה של הבניין על בסיס קבוע ולהותיר ערוץ שבו יכולים אורחים לפנות לכל אחד מן הדיירים על מנת לקבל אישור כניסה. עם הגעת האורח אל הבניין, הוא פונה באמצעות האינטרקום אל הדייר שאליו הוא הגיע, הדייר מזהה אותו בשיחה קצרה ולוחץ על כפתור המשחרר את הנעילה החשמלית של דלת הכניסה ובזה הסתיים התהליך. השאלה היא מה עושים הדיירים עצמם כאשר הם מגיעים אל דלת הכניסה הנעולה וכאן כבר יש כמה אפשרויות.
האפשרות הראשונה היא האפשרות הבסיסית ביותר, המבוססת על ציוד של כל דייר עם מפתח למנעול הבניין ממש כפי שלכל דייר יש את המפתח לדלת ביתו. מודל זה הוא מסורבל, כרוך בחוויית שימוש לא נוחה וגם יכול לייצר לא מעט בעיות סביב אירועים של אובדן מפתח או דיירים שעזבו והותירו בידיהם עותקים של מפתחות הבניין. כדי לפתור את הסוגיה הזאת, פותחו מגוון רחב של פתרונות דלת חכמה, המשולבים היום כמעט בכל מערכת אינטרקום.
ולפני שאתם מזמינים גורם מקצועי שיבצע עבורכם התקנת מערכת אינטרקום, אתם רוצים לשקול היטב את הנושא של דלת חכמה כאמצעי לבקרת כניסה למבנה ומעבר לשקול גם את הטכנולוגיה שעליה אתם רוצים לבסס את המערכת. כמו כן, לפני פירוט האפשרויות העומדות בפניכם, זה המקום לציין שאפשרות זו של בקרת כניסה באמצעות דלת חכמה רלוונטית לא רק לבנייני מגורים משותפים, בנייני משרדים, משרדים, מפעלים ובתי עסק, אלא גם לבתים פרטיים עם שער לחצר. בתים פרטיים רבים מתקינים שערים חיצוניים בעלויות גבוהות, אך לעולם אינם נועלים אותם פשוט מכיוון שלאף בעל בית כזה אין כוונה לצאת החוצה לפתוח את השער לכל אורח, המה גם שבברירת המחדל לאורח כלל אין אפשרות להודיע על הגעתו לשער. התקנת מערכת אינטרקום עם דלת חכמה בשער הבית הפרטי יכולה להעניק לכם את היכולות של אינטרקום במבנה משותף ולאפשר לשער שלכם למלא את תפקידו המקורי – להישאר נעול אלא אם כן אתם מחליטים לפתוח אותו.
ובכן, פתרונות הדלת החכמה המשולבים במערכות אינטרקום מבוססים על מנגנון מאוד פשוט – ישנו פאנל תפעול מרכזי וזהו הפאנל המוכר מכל מערכת אינטרקום. הפאנל הוא מוח המערכת והוא גם ממשק המשתמש במערכת. הפאנל אחראי על זיהוי האנשים המבקשים להיכנס למבנה ומרגע שבוצע זיהוי כזה וניתן לו אישור (בין שמדובר באורח שמקבל אישור במקום ובין שמדובר בדייר קבוע עם אישור קבוע מראש), הפאנל שולח זרם חשמלי אל המנעול החשמלי בדלת על מנת לשחרר את נעילתו והדלת פשוט נפתחת. מנגנון פשוט מאוד. הדילמה מתחילה בסוג הפאנל ואופן הזיהוי של הדיירים הקבועים בבניין. מבחינת זיהוי אורחים זה תמיד נשען על תקשורת אינטרקום לזיהוי האורח ופתיחת הדלת על ידי דייר קבוע בלחיצת כפתור מתוך המבנה. לזיהוי הדיירים הקבועים במקום, כאשר הם בעצמם מבקשים להיכנס למבנה ובמקרה שלנו אתם, יש כמה אפשרויות:
כל דייר מקבל תג קטן שבתוכו מותקן שבב RFID שיוצר תקשורת אלחוטית עם הפאנל, כאשר מקרבים אותו אל הפאנל. הפאנל מזהה את השבב ובמידה וקיים אישור, מבצע פתיחה של המנעול. פתרון זה נחשב ליעיל מאוד מבחינת נוחות ומהירות תפעול, אך נחשב לפתרון פחות יעיל מההיבט של זמינות אמצעי הזיהוי. במילים אחרות, עדיין מדובר במעין מפתח שעל כל דייר להחזיק, מפתח שאותו הוא יכול לאבד, לשכוח או לנצל לרעה, מפתח שחייב להישאר תקין בכל עת בנפרד מתקינות המערכת עצמה.
זיהוי באמצעות כרטיס מגנטי – פועל בצורה דומה לתג הקרבה, רק דורש תהליך מסורבל יותר של "גיהוץ" כרטיס מגנטי. פתרון זה מאופיין גם הוא בבעיית זמינות אמצעי הזיהוי וגם נחשב למסורבל יותר ולכן כמעט ולא קיים היום.
זהו למעשה הפתרון השכיח ביותר בכל פרויקט התקנת מערכת אינטרקום. המדובר בפאנל שהוא למעשה קודן, בו יכול כל דייר להזין את הקוד הסודי של דלת הכניסה ופשוט להיכנס. מודל קל, פשוט ונוח וגם לא מחייב החזקה של כל אמצעי זיהוי או מפתח דיגיטלי כלשהו. צריך רק לזכור את הקוד שמבוסס בדרך כלל על 4 ספרות ובזה נגמר העניין. החיסרון – כל מי שיש לו את הקוד יכול להיכנס חופשי. במרבית המקרים זאת לא ממש בעיה, אבל אם אתם מוצאים בכך בעיה, יש פתרון אחד נוסף.
זיהוי ביומטרי הוא למעשה הזיהוי הקל, הנוח והבטוח ביותר. זיהוי זה מבוסס על זיהוי של נתונים ביומטריים של דיירי הבניין כתנאי לפתיחת הדלת. זיהוי זה יכול להתבסס על זיהוי טביעת אצבע של הדייר, על זיהוי תווי הפנים שלו או על זיהוי רשתית העין שלו. גם במקרה זה מדובר בזיהוי מהיר ונוח מאוד, שאינו דורש מפתח חיצוני כלשהו. יחד עם זאת, החיסרון המרכזי של מערכת זו הוא שהיא עלולה להוות פגיעה חמורה בפרטיות של הדיירים בבניין. על כן, התקנת מערכת אינטרקום עם זיהוי ביומטרי אינה שכיחה במיוחד, בטח לא בבנייני מגורים. מערכות אלה מתאימות יותר למשרדים פרטיים ולמוסדות בהם קיימת רמה גבוהה של מידור וסודיות.
אם אתם מחפשים מערכת אינטרקום יעילה, שתספק לכם פתרון יעיל ונוח של בקרת כניסה באמצעות דלת חכמה, מערכת אינטרקום עם קודן המאפשרת זיהוי באמצעות קוד כניסה, הוא ללא ספק הפתרון הטוב ביותר, שמספק לכם את האיזון הטוב ביותר בין נוחות וקלות תפעול ובין בטיחות בתפעול. שאר הפתרונות הם או מסורבלים מדי או כאלה שחודרים מדי לפרטיות של המשתמשים ולכן האימוץ שלהם הוא מאוד ספציפי במקרים מאוד ספציפיים.
במערכת האינטרקום שאתם מזמינים ניתן כמובן לשלב עוד לא מעט פונקציות לרבות וידאו המאפשר לכם גם תקשורת וידאו עם האדם המבקש להיכנס לבניין, תקשורת בין דיירים המאפשרת לכם לפתוח ערוץ תקשורת פרטי בין דירה לדירה, רמת אבטחה גבוהה עם נעילה אוטומטית לאחר מספר ניסיונות כושלים להיכנס וכן הלאה. לפני שאתם בוחרים את המערכת שלכם, כדאי בהחלט לבחון את כל הפונקציות האפשריות, לשקול את היתרונות והחסרונות ולקבל החלטה סופית. את ההחלטה הסופית, לא צריך לספר לכם, חשוב שתקבלו עם כלל הדיירים ובהסכמתם. בהחלט מומלץ להתייעץ עם הדיירים, להציג להם את החומרים והמסקנות ולאפשר לכל דייר להביע את דעתו, גם אם זכות ההחלטה שמורה לבסוף לוועד הבניין.
ככלל, אם אתם מבקשים לבצע התקנת מערכת אינטרקום בבניין משותף, סוגיית המחירים לא צריכה להטריד אתכם כלל. אתם צריכים יותר להתמקד בקבלת האישור העקרוני של כלל הדיירים לבצע התקנה של מערכת כזאת, אבל מרגע שנתקבלה הסכמה כזאת, העלות שתחול על כל דייר בנפרד היא כל כך חלקית, כך שגם פערי מחיר משמעותיים בין המערכות השונות, כמעט ולא יורגשו על ידי כל דייר בנפרד, לבטח לא ברמה כזאת של גו-נו גו. זה לא אומר שאתם רוצים להזמין את המערכת היקרה ביותר, אבל זה בהחלט אומר שאתם רוצים להזמין את המערכת האיכותית והעמידה ביותר עם השירות הטוב ביותר.
במידה ואתם מזמינים את המערכת לבית פרטי, יש בהחלט מקום לבחון את סוגיית המחיר אם כי גם במקרה זה, כדאי לזכור שמדובר במערכות פשוטות למדי, מערכות שרמת המחשוב שלהן לא גבוהה במיוחד וזה בלשון המעטה ושהן כוללות שני רכיבים בלבד – פאנל תפעול ומנעול חשמלי לדלת. אתם בהחלט רוצים לבצע השוואת מחירים ולוודא שהמחירים הניתנים לכם בהשוואה הם לא רק של המערכת עצמה, אלא גם של עלות ההתקנה והשירות, שיכולים להוות נתח כלל לא זניח מהעלות הכוללת. אבל גם במקרה הזה, חשוב שתעברו את התהליך בצורה מסודרת, תחליטו על הפונקציונליות הנדרשת לכם ועל סוג הזיהוי שמתאים לכם ובהמשך לכך תבחרו גם מערכת איכותית ובעלת מוניטין. מפה, תוכלו בהחלט לבחור באפשרויות היותר זולות, כל עוד כמובן, אתם נשארים בקטגוריית המערכות שעונות לקריטריונים של פונקציונליות ושל איכות, אותם קבעתם לעצמכם.
מעוניינים להתקין מערכת אינטרקום חדשה ורוצים לקבל מושג מהי ההוצאה בפניה אתם עומדים? במאמר זה נעשה לכם קצת סדר וניתן לכם מושג ראשוני. המחירים שתראו כאן (כולם נקובים ללא מע"מ) עשויים לסייע לכם להבין אם הצעת המחיר שקיבלתם מבעל מקצוע זה או אחר, הוגנת ומשתלמת לכם, או, לא ממש…
מערכות אינטרקום מיוצרות כידוע במגוון גדול של סוגים ודגמים, בעלי תכונות, אפשרויות ויכולות שונות. כל אלה ישפיעו, מן הסתם, על מחירה של כל אחת מהן. אך יש גם גורמים נוספים.
נסקור בקצרה את הפרמטרים העיקריים המשפיעים על המחיר. אחר כך ננקוב במספרים עצמם.
נדגיש כי המחירים הנקובים כאן כוללים התקנה, אך אינם כוללים מע"מ.
סוג המערכת | עלות התקנה בית פרטי | עלות התקנה לדירה בבית מגורים (תלוי בעיקר במספר הדירות בבניין) | הערות |
אינטרקום בסיסי מסוג שפורפרת, הכולל רק אפשרות דיבור, ללא מצלמה. | 900-2000 ש"ח | 400-950 ש"ח | |
הוספת קודן למערכת אינטרקום שפורפרת | 400-800 ש"ח | 100-400 ש"ח | |
מערכת אינטרקום חדשה עם קודן | 1400-3000 ש"ח | 450-1600 ש"ח | תלוי בעיקר במותג, בדגם ובתקופת האחריות. |
אינטרקום כולל מצלמה, מסך בכל דירה וקודן | 2200-3400 | 800-1700 | תלוי בעיקר במותג, ובאחריות ובשאלה האם תוסיפו שימוש בתגי קרבה. |
אינטרקום עם קודן, מצלמה רגילה + מצלמת אינפרא-אדום לראיית לילה | 2800-4000 | 900-2000 | תלוי בעיקר במותג, ובאחריות ובשאלה האם תוסיפו שימוש בתגי קרבה. |
אינטרקום IP עם חיבור לרשת האינטרנט ואפשרות לניהול שיחה ושליטה על דלת הכניסה מן הטלפון הנייד שלכם | 3200-6600 | 1100-2000 | הפערים הגדולים במחירים נובעים ממגוון המערכות, התכונות, המותגים, תקופת האחריות ועוד |
א. אינטרקום מסוג IP- הוא אמנם הכי מגניב, אך השימוש המעשי בו עלול להיות בעייתי ממספר סיבות. החל מהקושי של קשישים להשתמש באפליקציות של מערכות אלה ועד לעובדה שמהירות האינטרנט הביתית לא תמיד מספיקה (המדובר בעיקר במהירות העלאת הנתונים, שלעיתים קרובות אינה מספקת להעברת וידאו וסאונד).
ב. התקנת אינטרקום מחיר מול תועלת – מערכות אינטרקום מוכרות לא רק כמערכות ששומרות ומגינות עלינו ועל רכושנו, אלא גם כמערכות אמינות מאוד, שפועלות היטב משך שנים רבות. מבחינה כלכלית, זה אומר שמדובר בהשקעה חד פעמית.
בנוסף, מלבד העובדה שמערכות אינטרקום חוסכות פריצות, על כל הנזקים הכלכליים והרגשיים הכרוכים באירוע כזה, הרי שהן חוסכות ומפחיתות מגוון הוצאות נוספות. למשל, כאשר המבנה שמור טוב יותר, גם לובי הכניסה, המעליות, המדרגות וכדומה יישמרו נקיים יותר ומוגנים טוב יותר מפני אירועי ונדליזם. במילים אחרות, התקנת מערכת אינטרקום איכותית ואמינה מהווה למעשה השקעה החוסכת עלויות לשנים קדימה.
מעוניינים במידע נוסף? נשמח לסייע לכם בהגדרת הצרכים, בהסבר על מגוון מערכות האינטרקום המשווקות בישראל ובהצעת מחיר הוגנת. דברו איתנו.
כיום קיימות מערכות אינטרקום משוכללות שונות. המערכת הבסיסית וגם הוותיקה ביותר בשוק הינה מערכת אינטרקום לשער ללא מצלמה. מערכת בסגנון זה תעבוד באופן טוב ותהווה
ניתן למצוא סוגים שונים של אינטרקום לשער במחירים מגוונים. כיום יותר מתמיד מומלץ להתקין מערכות הגנה לבתים פרטיים, למקומות יישוב ולמקומות עבודה. הזמנים מחייבים התמגנות
אינטרקום הינו מכשיר אשר מאפשר לשוחח עם מי שעומד מחוץ לבית לפני מתן אישור כניסה לבית. ישנם סוגי אינטרקום שונים עם איכויות ויכולות שונים ובמחירים
ניתן למצוא כיום סוגים שונים של מערכת אינטרקום לבית פרטי עם מסך זה אכן הדור החדש, אשר מותאם למציאות חיינו הן בהיבט הטכנולוגי והן בהיבט
אינטרקום עם קודן הצורך להרגיש בטוחים בבית שלנו או בעסק, במשרד ובעצם בכל מקום, גורם לנו להתחדש כל העת במערכות מגון משוכללות, שיעניקו לנו את
בין אם העסק שלכם ממוקם בבניין משרדים מפואר בלב העיר, בדירה שכורה בפרוורים, או בכלל באיזו וילה במושב, מערכת אינטרקום טובה היא כיום MUST בכל
אנחנו כל הזמן מרגישים צורך לעוד קצת בטחון. בטחון בתוך הבית שלנו, שיקנה לנו גם פרטיות וגם שקט נפשי. התוספות של שכבות ההגנה מתחדשות כל
אינטרקום חכם לבניין אז מה זה אינטרקום חכם? בגדול, ההבדל בין אינטרקום ישן לבין אינטרקום חדש וחכם, דומה להבדל שבין טלפון ישן ו'טיפש' לטלפון חדש
החלפת אינטרקום לבניין מערכות אינטרקום מוכרות ומשמשות את כולנו מזה עשרות שנים. באופן כללי, ניתן לומר שמערכות אלה הן אמינות ומתפקדות לאורך שנים רבות. עם
החלפת אינטרקום בדירה כמעט שאין בית או בניין בישראל שאין בו מערכת אינטרקום. מערכות אלה מתגלות, בדרך כלל, כאמינות מאוד ועשויות לפעול עשרות שנים כמעט
עד לא מזמן האינטרקום הביתי או זה שהיה במשרד שלנו היה אינטרקום פשוט ולא מאוד מתוחכם. היה ניתן לשוחח בו עם מי שעומד מחוץ לדלת
כולנו זקוקים לביטחון. זה נכון שבעתיים כאשר הדבר נוגע לבית ולמשפחה שלנו, לעסק שעמלנו רבות להקימו ולרכוש היקר אותו אנו מחזיקים בהם. התקנה של אינטרקום
אינטרקום לבניין מגורים "כל בית צריך מרפסת" אומר שם הספר, וכל בניין צריך אינטרקום. מה שהכי מעניק לנו תחושה של בית, הוא לדעת שאנחנו הכי
אינטרקום לבניין משותף על תשתית קיימת אם אתם מתגוררים או עובדים בבניין משותף ויש לכם מערכת אינטרקום ישנה – המאמר הזה בשבילכם. שדרוג המערכת הישנה