Site icon Titmateg- מערכות בית חכם מתקדמות

בודק מז"ח – מונע זרימה חוזרת

קרדיט תמונה: freepik

מהו מכשיר המז"ח, מה החשיבות שלו, מה התפקיד שלו, מה הדברים הכי חשוב תדעו עליו, מה אופן הפעילות שלו ומי משתמש בו – כל התשובות לשאלות האלו מחכות לכם בצורה מפורטת בהמשך. קריאה נעימה!

 

מה זה בכלל מז"ח?

מז"ח הוא ראשי תיבות ל: מונע זרימה בעל אזור לחץ מופחת, הוא מורכב משני קפיצים אל חוזרים בלתי תלויים כאשר ביניהם מורכב שסתום פריקה אוטומטי. תפקידו של המזח הוא לספק הגנה הרמטית ומותאמת כנגד נטייתם של המים לזרימה חוזרת הנגרמת על ידי תת לחץ במערכות שיש בהם חשש לחומרים שאינם ראויים למי שתייה או על ידי לחץ נגדי.

בודק מזח בירושלים יפרט בעבורנו בפשוט בהמשך מה המשמעויות של מערכת מים כזו.

 

אילו מקורות מסכנים את מערכות מי השתייה?

זיהום במערכות המים יכול לנבוע ממספר סיבות אפשריות:

 

אופן הפעילות של המז"ח – איך הוא עובד?

הנה הסבר מקצועי של מתקין מזח בירושלים:

זרימה רגילה

 

לחץ סטטי עומד

כאשר לא קיימת זרימה ולחץ הספקת המים נקבע ל50 מ"ע, נותר המצב במערכת המים יציב וסטטי. לחץ המים המתעלה לפני האל חוזר הראשון יהיה 50 מ"ע בעוד שהלחץ בין שני האל חוזרים יהיה 45 מ"ע באופן קבוע. ההפרש בין הלחצים גורם לשסתום הפריקה להמשיך ולהישאר סגור. ההפרש התקין נע בין 4 ל5 מ"ע.

אם מסיבה לא מוסברת במצב סטטי, נוזל האל חזור הראשון, המים באזור המבוא יהיו בעלי לחץ גבוה ויצליחו לחדור לאזור ביניים במתקיים בו לחץ נמוך יותר. הפרש הלחצים יצטמצם ויגרום לפתיחה של שסתום הפריקה. פתיחת השסתום הוא אבחנה ויזואלית שמייצגת בעיה.

 

לחץ חוזר

תנאי לחץ חוזר מתקיימים במצב שהלחץ במורד המזח עולה על הלחץ שקיים במעלה השסתום. נניח שהלחץ אחרי המזח הוא 55 מ"ע בזמן שלחץ הכניסה הוא 50 מ"ע. נוצר כאן פער בין שני הלחצים במיקומים השונים של המזח.

 

בהצלחה!

 

 

Exit mobile version